söndag 15 april 2012

Lägenhets jakt.

Igår var jag och Michiko iväg på en lite ad-hoc lägenhets jakt. Vi ringde en lägenhetsförmedlar byrå, som vi sett haft många intressanta lägenheter på nätet, poff så hade vi ett möte med dem 2 timmar senare. 
Efter att ha pratat med dem en lång stund, så hade vi fått ihop 6 st lägenheter som de skulle visa oss. Att jaga hyreslägenhet i Tokyo är lite som att köpa en bostadsrätt i Sverige. Man måste se många objekt innan man hittar den rätta. 

Av de lägenheter vi tittade på så var den sista perfekt på alla sätt förutom köket som var så placerat att det skulle bli omjöligt att möblera det rummet så att man kan arbeta i köket effektivt. I den näst sista lägenheten, så var lägenheten i sig perfekt, men läget var fel. Den låg bara på andra våningen så den var väldigt mörk. Vilket i Japan är = mögel under regnperioden. jag vill helst slippa problem med mögel i den första lägenheten vi flyttar in i. 

Här i Japan skriver man kontrakt på en lägenhet med 2 år i taget. Så det är viktigt att man väljer en lägenhet  man verkligen gillar. Det går att bryta kontraktet tidigare men det är så klart förknippat med en kostnad. Finns mycket dolda kostnader/avgifter när man ska hyra lägenhet här. Det får mig att fundera på om det är för att slippa skatt som är anledning till att man inte skriver ut dem i klartext, då det är kostnader som alla vet finns. Ja med alla menar jag Japaner, vi gaijins tror ju att det är som resten av världen att man betalar det som står på pappret. :)

Vi har bokat in samma byrå för att åka runt och titta på fler lägenheter nästa helg. Hoppas på bättre lycka då. 

1 kommentar:

  1. A very well post. I liked the post and have also bookmarked you. All the best for future endeavors
    sprouted grain flour

    SvaraRadera