måndag 28 maj 2012

Lite tid över

Insåg just hur länge sedan det var jag uppdaterade bloggen och nu fick jag lite tid över. Jag sitter och ladda upp en stor fill till en kunds server på en 3G uppkoppling. 
Den största anledningen till att det inte blivit några uppdateringar är att jag har varit alldeles för upptagen med annat. Men nu är bröllops bestyren över och vi har flyttat till nya lägenheten som är riktigt nice. Men det är fortfarande lite kaos i nya lägenheten, vi har inget soffbord och har inga kastruller eller stekpannor. Stör mig lite på att det är omjöligt att hitta soffbord som inte är 70-tals Scandinavisk deisgn på i den här staden. Men det får jag väl leva med. Vi hittade ett trevligt bord i söndags som vi kommer beställa. 
Men vi har internet och TV i lägenheten. Funkar inte riktigt som i Sverige med internet. Här finns ingen upptill hastighet utan här betalar du för 100Mbit/s och får kanske det om du har tur... Vi hade tur även installatören var förvånad att vi hade 95Mbit/s i bårda riktningarna. 

Jag har fortfarande ingen ny telefon. Hade tänkt skaffa en för någon vecka sedan, men då såg jag nyheten att alla operatörer i Japan släpper sina sommar collectioner i början på Juni så då måste man ju vänta. Kan ju inte köpa gammal hårdvara.. :)

Jag har fått mitt Alien Registration Card nu, men har fortfarande inte haft tid att ändra min adress så jag kan inte öppna bankkonto ännu. Men det sker väl vilken vecka som helst. Så jag slipper fundera på växelkursen hela tiden.

Han inviga Gotandas nattliv i Fredags. Jag var gräsänkling så jag kontaktade en svensk kompis som nästan bor granne med oss. Han var också gräsänkling så vi beslutade oss för att dricka 2 öl. 10 öl och lite sprit senare så var vi mätta ock belåtna. Vi skulle bara besöka en bar men vi var båda hungriga efter baren så det blev att vi gick till en Yakitori restaurang. 

Ne dags att återgå till jobbet (räkna på hur lång tid det kan ta att skicka 500Mb över en 3G uppkoppling...)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar