lördag 9 juni 2012

Fick åka japansk ambulans.

Michiko lagade mat. När hon hade skalat vitlöksklyftorna och skulle mosa dem, så tyckte hon det var en bra idé att använda den nya fina kniven vi har. Självklart så drog hon i kniven eller gled med handen så hon skar ett djupt jack i handflatan och blodet började flöda. Vi provade lägga på is för att dämpa flödet det gjorde bara lite skillnad. Så vi drog på oss lite kläder och linda in Michikos hand i en handduk, för att gå ned till apoteket och se vad de kunde ha för bandag och om de hade något som kunde stoppa blodet, det var så klart stängt. Så de gick vi över vägen och skulle se om vara kombini kombinerat med apotek hade något. Men när expediten där fick se Michikos hand så frågande han om vi kunde vänta utanför medans han ringde ambulans. men vi hade ju inte tagit med oss Michikos försäkringskort så vi blev tvugna att gå hem igen och själv ringa ambulans. Den kom på ca 3 minuter eller mindre.
Men i Japan så verkar det inte som om att ambulans vet i förväg vart den ska, så eftersom det inte var super akut så fick vi vänta i ambulansen en stund medans de plåstrade om handen tillfälligt tog information och ringde runt till olika sjukhus i området. som tur var hitta de ett nära så det var en kort resa dit med sirenerna på. :D
När vi kom dit, så började de göra rent direkt och sedan kom doktorn. Så när vi kom därifrån så hade Michiko en fint paketerad hand och några stygn i handen. Vi var hemma runt 01:00 och fortfarande ingen middag så vi sprang till närmsta snabbköp och köpte lite mackor.

Jag blev förvånad över hur snabbt man fick hjälp i Japan var ingen väntetid alls, storskillnad mot överfulla akutrum i Sverige. Men man måste alltid ha med sig sitt försärkingskort. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar